Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 12:44

Συνάντηση νέας Διοίκησης ΕΣΜ με Δήμαρχο Λέσβου

Με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, συναντήθηκε ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας και άπτονται στις αρμοδιότητες του Δήμου.

To νέο Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του   Ε.Σ.Μ  εκτός από τον Πρόεδρο, εκπροσωπήθηκε ακόμη, από τον Αντιπρόεδρο κ. Χριστόφα Πουλέλλη και  από τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπάμπη Αράπη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρέθεσαν όλοι τις απόψεις τους  σχετικά με τη βελτίωση της εικόνας της πόλης σε σχέση με τις εμπορικές δραστηριότητες, ενώ ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος  με πλήρη ταύτιση απόψεων για τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι δύο πλευρές  συμφώνησαν να παρακολουθήσουν την πορεία επίλυσης αυτών, προγραμματίζοντας συναντήσεις όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Τα αιτήματα του ΕΣΜ τα οποία παραδόθηκαν από τον κ. Παπαρίσβα και εγγράφως στον Δήμαρχο είναι τα παρακάτω:

• Ματαίωση πώλησης του πάρκινγκ πίσω από το Δημαρχείο  και προτείνουμε την αξιοποιήσή του από το Δήμο Λέσβου έναντι συμβολικού τιμήματος που όμως θα αποδίδει  ικανά έσοδα.

• Μαζί  Δήμος Λέσβου και Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης να βελτιώσουμε την εικόνα της Αγοράς, των υπόλοιπων εμπορικών δρόμων και εμπορικών κέντρων. Προτείνουμε να τοποθετηθούν καλαίσθητοι μικροί κάδοι για απορρίμματα και τσιγάρα σε περισσότερα σημεία της πόλης και δη των εμπορικών δρόμων. Να γίνουν μελέτες για περισσότερο πράσινο, καλύτερος φωτισμός όπως και για σκίαση Ερμού και άλλων Εμπορικών Σημείων και οδών που είναι εφικτό, για  να υλοποιηθούν με στόχο την καλοκαιρινή περίοδο. 

• Να δημιουργηθούν και να εκσυγχρονιστούν οι  χώροι ανακοινώσεων  για  εμπορική  επικοινωνία (ενοικιαστήρια, προσφορές), πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ ή κοινωνικές δραστηριότητες. 

• Αυστηρό  κλείσιμο της Αγοράς τις ώρες λειτουργίας της, για κάθε τροχοφόρο, διευκόλυνση του ανεφοδιασμού των καταστημάτων. Προτείνουμε κατι που μπορεί να είναι και στα σχέδια του Δήμου. Μελέτη για ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης μας καθώς και την καλύτερη ρύθμιση του κυκλοφοριακού, όπου μέσα σ αυτήν θα περιλαμβάνονταν και η πεζοδρόμηση  τμημάτων οδών.

• Προτείνουμε να ορισθούν και να διαγραμμιστούν θέσεις παρκινγκ στους δρόμους γύρω από την αγορά για τα μηχανοκίνητα δίτροχα και να τοποθετηθούν καλαίσθητες θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα . Περισσότερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Δημιουργία περιφερειακών παρκινγκ.

• Προτείνουμε καλύτερη σήμανση με καλωσορίσματα στις εισόδους – εξόδους της πόλης. Στολισμός εορταστικός και στις εισόδους της πόλης στις γιορτές. Δρομολόγια λεωφορείων με στάσεις προς Παγανή και Καρά Τεπέ.

•‘"Επανασύσταση"  Δημοτικής Αστυνομίας.

• Συνδρομή του Δήμου ώστε να ενεργοποιηθεί επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία σε θέματα καθημερινότητας των πολιτών και των εμπόρων.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 11:43